Flamkuchen
Lubicie pizzę, ale jej przygotowanie was onieśmiela, dlatego zwykle decydujecie się na zamawianą? Dziś rozwiązujemy ten problem. Oto flamkuchen, czyli przekąska na wzór pizzy, która nie wymaga zabawy z drożdżami i długiego wyrabiania. Nie ma za co.
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Mąka pszenna - 200 gJogurt naturalny - 100-120 mlSól - szczyptaProszek do pieczenia - łyżeczkaOliwa - kropla
-
Nadzienie
Cebula - 1Masło - 2 łyżkiBoczek wędzony - 100 gŚmietana 18 proc. - 100 mlSerek philadelphia - 50 g (śmietankowy)Parmezan - 50 g
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Zagnieć ciasto i odstaw na 30 minut pod przykryciem.
2 / 3
W tym czasie podsmaż cebulę i boczek na odrobinie masła. Następnie podziel ciasto na 4 części i rozwałkuj. Każdy placek podpiecz na suchej patelni.
3 / 3
Na podpieczony placek nałóż składniki i wstaw do piekarnika na 5 minut.
Podawaj posypane świeżym pieprzem i szałwią.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory