Fondue serowe z rozmarynem

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 15.01.2020 20:08
(brak ocen)
OCEŃ
Fondue serowe z rozmarynem
Fondue serowe z rozmarynem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Posiekany czosnek szklimy w garnku na oliwie, wlewamy wino, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Ścieramy żółte sery i kruszymy ser kozi. Wrzucamy sery do wina i podgrzewamy, mieszając, aż się roztopią. Dodajemy rozmaryn, doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Podajemy z chlebem pokrojonym w kostkę o boku 1 cm. Nie zapomnijmy o długich wykałaczkach! Do przyrządzenia fondue możecie użyć podeschniętych resztek sera.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.