Składniki (4porcje)
-
Grzyby suszone - 5 dagNatka pietruszki - 1/2 pęczkaJajka - 4Masło - 4-5 dagMąka pszenna typ 500 - 12 dagSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Namoczone uprzednio i ugotowane grzyby drobno kroimy i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Umyte jajka wybijamy ze skorupek, oddzielając żółtka od białek. Żółtka ucieramy z masłem, wsypujemy przesianą mąkę, solimy. Mieszamy lekko z pianą ubitą z białek i przygotowanymi grzybami.
2 / 2
Kładziemy łyżką podłużne kluski na wrzącą osoloną wodę, zanurzając łyżkę za każdym razem w wodzie. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Po wypłynięciu odcedzamy i od razu podajemy, np. do drobiu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory