Galaretka zero waste idealna na wykorzystanie resztek z rosołu

Chyba każdy kiedyś stanął przed dylematem, co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu. Można przygotować nudny pasztet albo... kolorową i mega smaczną galaretkę drobiową zero-waste! Nie marnujcie czasu - do dzieła!
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Rosół - 1 litr (mocny, z udek i skrzydełek kurczaka)Podudzie z kurczaka - tyle, ile było w rosoleMarchewka - 2 (z rosołu)Groszek konserwowy - wedle uznaniaŻelatyna - 10 g
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Udka z kurczaka i marchewki rozdrobnij na mniejsze kawałki. Rosół zagotuj, zestaw z ognia i wymieszaj z żelatyną.
2 / 2
W miseczkach ułóż warzywa i kurczaka tak by ładnie wyglądały, zalej je rosołem i wstaw do lodówki do zastygnięcia. Podawaj z cytryną.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory