Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Burak - 1/2 kg małychOliwa - 1 łyżkaCukier - 2 łyżeczki brązowegoOcet balsamiczny - 3 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuRukola - garśćSer kozi twardy - 15 dagSałata - do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Buraki myjemy, odcinamy im końce i gotujemy ok. 15 min. Studzimy je, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.
2 / 3
Rozgrzewamy oliwę, dodając brązowy cukier i ocet balsamiczny. Kiedy cukier się rozpuści, wkładamy buraczki. Mieszamy dokładnie, aby pokryły się octowo-cukrową glazurą. Doprawiamy buraki solą i pieprzem.
3 / 3
Na talerzach układamy opłukane i osuszone liście sałaty, na nich buraczki, opłukaną i osuszoną rukolę oraz pokrojony w kostkę kozi ser.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory