Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą

Magazyn Kuchnia/Tomek Woźniak 16.02.2021 12:38
(brak ocen)
OCEŃ
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Buraki myjemy, odcinamy im końce i gotujemy ok. 15 min. Studzimy je, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.

2 / 3

Rozgrzewamy oliwę, dodając brązowy cukier i ocet balsamiczny. Kiedy cukier się rozpuści, wkładamy buraczki. Mieszamy dokładnie, aby pokryły się octowo-cukrową glazurą. Doprawiamy buraki solą i pieprzem. 

3 / 3

Na talerzach układamy opłukane i osuszone liście sałaty, na nich buraczki, opłukaną i osuszoną rukolę oraz pokrojony w kostkę kozi ser.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps