Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą

Glazurowane buraki z kozim serem i rukolą
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Burak - 1/2 kg małychOliwa - 1 łyżkaCukier - 2 łyżeczki brązowegoOcet balsamiczny - 3 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuRukola - garśćSer kozi twardy - 15 dagSałata - do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Buraki myjemy, odcinamy im końce i gotujemy ok. 15 min. Studzimy je, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki.
2 / 3
Rozgrzewamy oliwę, dodając brązowy cukier i ocet balsamiczny. Kiedy cukier się rozpuści, wkładamy buraczki. Mieszamy dokładnie, aby pokryły się octowo-cukrową glazurą. Doprawiamy buraki solą i pieprzem.
3 / 3
Na talerzach układamy opłukane i osuszone liście sałaty, na nich buraczki, opłukaną i osuszoną rukolę oraz pokrojony w kostkę kozi ser.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory