Golonki indycze w miodzie
Golonki indycze w miodzie
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Indyk - 6 golonekCytryna - 2Miód pszczeli - 4 łyżkiOliwa - 3 łyżkiOliwa - 2 łyżkiRozmaryn świeży - 1 łyżkaTymianek suszony - 1 łyżeczkaCzosnek - 4 ząbkiSól - 1 łyżeczkaPieprz czarny mielony - 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Golonki myjemy i osuszamy. Robimy marynatę, rozcierając w moździerzu przyprawy z czosnkiem i łącząc je z oliwą. Nacieramy golonki i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
2 / 2
Do żaroodpornego naczynia wciskamy sok z dwóch wyszorowanych wcześniej cytryn i wrzucamy również skórki. Mięso polewamy miodem wymieszanym z oliwą. Pieczemy w 180°C ok. 1 godz. 20 min, polewając mięso sosem lub 2-3-krotnie obracając golonki na drugą stronę.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory