Golonki indycze w miodzie

Magazyn Kuchnia 16.02.2021 13:38
(brak ocen)
OCEŃ
Golonki indycze w miodzie
Golonki indycze w miodzie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Golonki myjemy i osuszamy. Robimy marynatę, rozcierając w moździerzu przyprawy z czosnkiem i łącząc je z oliwą. Nacieramy golonki i odstawiamy na noc w chłodne miejsce. 

2 / 2

Do żaroodpornego naczynia wciskamy sok z dwóch wyszorowanych wcześniej cytryn i wrzucamy również skórki. Mięso polewamy miodem wymieszanym z oliwą. Pieczemy w 180°C ok. 1 godz. 20 min, polewając mięso sosem lub 2-3-krotnie obracając golonki na drugą stronę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA