Greckie kieszonki

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:36
(brak ocen)
OCEŃ
Greckie kieszonki
Greckie kieszonki
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Pity podgrzewamy na suchej patelni z obu stron, odcinamy 3 cm górnej części i delikatnie oddzielamy dwie warstwy chlebka, tworząc kieszonkę.

2 / 4

Do środka wkładamy cienkie plastry pomidora i nieobranego ogórka oraz pokruszoną fetę, skrapiamy odrobiną oliwy, doprawiamy solą i pieprzem.

3 / 4

Każdą pitę dzielimy jeszcze na pół.

4 / 4

Do śniadaniówki możemy spakować również owoce i kawałek czekolady.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps