Grillowane crumble jagodowe
Grillowane crumble jagodowe
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jagody - 3 szklanki świeżych lub mrożonychMaliny - 2 szkl. (lub pokrojonych truskawek)Cukier - 2/3 szkl. brązowegoMąka pszenna - 1/2 szkl.Cynamon - 1/2 łżeczki mielonegoSól - SzczyptaMasło - 5-7 dagBiszkopty - 1/2 szklanki pokruszonych biszkopcików lub ciastek amarettiMigdały - 1/2 szklanki posiekanych uprażonych migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wymieszaj w misce wszystkie owoce oraz 1/3 szklanki cukru. Wsyp na dno okrągłych aluminiowych naczynek grillowych. Wymieszaj mąkę z resztą cukru, cynamonem i solą. Dodaj pokrojone na kawałeczki masło i wyrób palcami kruszonkę. Dodaj do niej migdały i okruchy ciastek, wymieszaj i posyp owoce.
2 / 2
Ustaw miseczki na rozgrzanym grillu, piecz 20-25 minut, aż kruszonka się przyrumieni, a owoce zaczną bulgotać.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory