Grillowany schab z wiśniami doskonały

Magazyn Kuchnia/Adam Adamczyk 26.11.2020 16:33
(brak ocen)
OCEŃ
Grillowany schab z wiśniami doskonały
Grillowany schab z wiśniami doskonały
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

W rondlu zagotowujemy ocet z cukrem, podgrzewamy, aż powstanie błyszczący syrop. Wlewamy wino, dodajemy szalotki i cynamon, zagotowujemy i redukujemy do objętości 1/4 szklanki. Wlewamy bulion, dodajemy wiśnie, gotujemy 5 minut na małym ogniu. Wlewamy mączną mieszankę, zagotowujemy, mieszając. Gotujemy 2 minuty, aby sos zgęstniał. Wyjmujemy cynamon, przyprawiamy do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem. Sos przykrywamy, by nie wystygł.

2 / 2

Mięso nacieramy olejem, oprószamy solą i pieprzem, pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej (po 6-8 minut z każdej strony). Podajemy polane sosem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.