Indyk w marynacie orzechowej

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 18:00
(brak ocen)
OCEŃ
Indyk w marynacie orzechowej
Indyk w marynacie orzechowej
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso umyj i osusz, pokrój w dużą kostkę (3 cm). Masło utrzyj z posiekanym czosnkiem, 75 ml jogurtu, musztardą, sosami Worcestershire i tabasco, solą oraz pieprzem. Mieszaniną posmaruj kawałki mięsa i odstaw pod przykryciem na 2 godziny w chłodne miejsce. Cebulki (szczypiorek odłóż do dekoracji) drobno posiekaj, połącz z resztą jogurtu, dopraw solą i pieprzem, wstaw do lodówki. Mięso nabij na szpadki i grilluj około 10 minut, obracając je co pewien czas. Podawaj z sosem jogurtowym posypanym posiekanym szczypiorem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.