Indyk w marynacie orzechowej
Indyk w marynacie orzechowej
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Indyk - 50 dag mięsa z piersiMasło orzechowe - 12 dagCzosnek - jeden dużyJogurt naturalny - 200 mlMusztarda dijon - łyżkaSos worcestershire - 1.5 łyżeczkiTabasco - kilka kropli sosuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuDymka - pęczek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso umyj i osusz, pokrój w dużą kostkę (3 cm). Masło utrzyj z posiekanym czosnkiem, 75 ml jogurtu, musztardą, sosami Worcestershire i tabasco, solą oraz pieprzem. Mieszaniną posmaruj kawałki mięsa i odstaw pod przykryciem na 2 godziny w chłodne miejsce. Cebulki (szczypiorek odłóż do dekoracji) drobno posiekaj, połącz z resztą jogurtu, dopraw solą i pieprzem, wstaw do lodówki. Mięso nabij na szpadki i grilluj około 10 minut, obracając je co pewien czas. Podawaj z sosem jogurtowym posypanym posiekanym szczypiorem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory