Jagnięce kotleciki z sosem

Jagnięce kotleciki z sosem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jagnięcina - 12 kotlecików z kostkąOliwa - 6 łyżek +1Cytryna - 6 łyżek soku + 1Majonez - 3/4 szklankiCzosnek - 2+4 ząbkiTymianek świeży - 1/2 łyżeczkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Sześć łyżek oliwy mieszamy z 2 zmiażdżonymi ząbkami czosnku, 6 łyżkami soku z cytryny i doprawiamy tymiankiem. Wkładamy do tego kotleciki, obtaczamy je w marynacie i zostawiamy na 2 godz.
2 / 3
Robimy sos majonezowo-czosnkowy. Majonez starannie mieszamy z 1 łyżką oliwy, 4 zmiażdżonymi ząbkami czosnku i 1 łyżką soku z cytryny.
3 / 3
Kotlety pieczemy w 200°C albo na grillu przez ok. 25 min, co jakiś czas polewając je marynatą. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z sosem majonezowo-czosnkowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory