Jajka herbaciane

Jajka herbaciane
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
-
Jajka - 12Herbata czarna - 2 litry mocnej (może być zielona)Anyż - 1 gwiazdkaPieprz czarny w ziarnach - łyżeczkaSos sojowy - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wkładamy jajka do garnka z wodą i zagotowujemy. Gotujemy 1-2 minuty, zdejmujemy z ognia i studzimy. Wylewamy wodę, wyjmujemy jajka, lekko nadtłukujemy ich skorupki.
2 / 2
Delikatnie umieszczamy jajka z powrotem w garnku i zalewamy taką ilością herbaty, aby były przykryte. Dodajemy pozostałe składniki i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 1,5 godziny na malutkim ogniu, od czasu do czasu dolewając pozostałą herbatę, aby uzupełnić tę, która wyparowała.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory