Jajka herbaciane

Przemysław Muszyński, Magazyn Kuchnia 15.07.2020 14:24
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka herbaciane
Jajka herbaciane
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wkładamy jajka do garnka z wodą i zagotowujemy. Gotujemy 1-2 minuty, zdejmujemy z ognia i studzimy. Wylewamy wodę, wyjmujemy jajka, lekko nadtłukujemy ich skorupki. 

2 / 2

Delikatnie umieszczamy jajka z powrotem w garnku i zalewamy taką ilością herbaty, aby były przykryte. Dodajemy pozostałe składniki i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 1,5 godziny na malutkim ogniu, od czasu do czasu dolewając pozostałą herbatę, aby uzupełnić tę, która wyparowała.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps