Jajka z pieczonymi pomidorami

Magazyn Kuchnia 10.04.2021 18:43
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka z pieczonymi pomidorami
Jajka z pieczonymi pomidorami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pokrojone na ćwiartki papryki i czosnek zalewamy oliwą i dusimy ok. 1 godz. Pomidory obieramy ze skórki, odpestkowujemy i przekrawamy na połówki. 12 połówek układamy na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia i pieczemy w 100°C przez 30 min. 

2 / 3

Każdą z 12 pozostałych połówek kroimy na plasterki i posypujemy solą i pieprzem. Chleb kroimy na paseczki i podsmażamy na maśle, lub opiekamy całe kromki w tosterze. 

3 / 3

Rozkładamy na talerzach paprykę, pieczone i świeże pomidory oraz bazylię. Na każdej porcji kładziemy jajko oraz grzanki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.