Kanapka z chrupiącym boczkiem i jajkiem

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 26.02.2020 16:31
(brak ocen)
OCEŃ
Kanapka z chrupiącym boczkiem i jajkiem
Kanapka z chrupiącym boczkiem i jajkiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pieczywo opiekamy w tosterze. Jajko smażymy jak sadzone, tyle że z obu stron. Na osobnej patelni podsmażamy boczek przez 1-2 min. Dodajemy ocet balsamiczny oraz miód i smażymy tak długo, aż całość się skarmelizuje, a boczek będzie chrupki.

2 / 2

 Jajko oraz boczek kładziemy na toście i mocno dociskając, przykrywamy drugą kromką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps