Składniki (2porcje)
-
Rostbef - 200 gRozmaryn świeży - 1 gałązkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - 4 łyżkiMusztarda dijon - 1 łyżkaBagietka - 1Majonez - 2 łyżkiRukola - garśćPomidorki koktajlowe - kilkaBrie - 100 gPesto z bazylii - 2 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rostbef nacieramy posiekanym rozmarynem, solą, pieprzem i łyżką oliwy. Smażymy na 2 łyżkach oliwy po 4 minuty z każdej strony, nacieramy musztardą i odstawiamy na kilka minut. Rozcinamy wzdłuż bagietkę, smarujemy resztą oliwy i majonezem, układamy rukolę oraz pokrojone pomidorki. Rostbef kroimy w cienkie plasterki, układamy na bagietce i skrapiamy sokami, które wypłynęły z mięsa. Na wierzch kładziemy plasterki brie i trochę pesto.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory