Kanapka z rostbefem i serem
Kanapka z rostbefem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Rostbef - 1/2 kgRozmaryn świeży - 1 gałązkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - 3 łyżkiMusztarda dijon - 2 łyżkiSer halloumi - może być oscypekBagietka - 1Harissa - 2 łyżkiNatka pietruszki - pęczekPomidory - 2
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rostbef obtaczamy w posiekanym rozmarynie, nacieramy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso po kilka minut z każdej strony, aż stanie się złociste. Przekładamy na blachę, smarujemy musztardą i pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut. Odstawiamy na 30 minut, dopiero potem kroimy na cienkie plastry.
2 / 2
Plastry haloumi podsmażamy przez chwilę z jednej strony na suchej patelni teflonowej. Przekrawamy bagietkę, smarujemy harrisą, skrapiamy oliwą, układamy plasterki rostbefu, listki pietruszki, plasterki sera haloumi oraz plastry pomidora.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory