Kanapka z rostbefem i serem

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 22.02.2021 20:36
(brak ocen)
OCEŃ
Kanapka z rostbefem i serem
Kanapka z rostbefem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Rostbef obtaczamy w posiekanym rozmarynie, nacieramy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso po kilka minut z każdej strony, aż stanie się złociste. Przekładamy na blachę, smarujemy musztardą i pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut. Odstawiamy na 30 minut, dopiero potem kroimy na cienkie plastry. 

2 / 2

Plastry haloumi podsmażamy przez chwilę z jednej strony na suchej patelni teflonowej. Przekrawamy bagietkę, smarujemy harrisą, skrapiamy oliwą, układamy plasterki rostbefu, listki pietruszki, plasterki sera haloumi oraz plastry pomidora.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.