Kapusta z fasolką
Kapusta z fasolką
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Kapusta kiszona - 1 słoik (1 litr)Groch - 10 dag (suszony, łuskany)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuFasola czerwona sucha - 10 dagOliwa - 1 łyżkaWegeta (przyprawa do zup) - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namocz groch i fasolkę, następnego dnia ugotuj w oddzielnych naczyniach. Zalej kiszoną kapustę wodą, zagotuj ją, odcedź, aby nie była zbyt kwaśna. Przetrzyj do kapusty cały groch i połowę fasolki, wymieszaj z oliwą lub olejem, przypraw do smaku solą, pieprzem i jarzynką. Dodaj pozostałą fasolkę, wymieszaj.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory