Karkówka z wiśniami

Karkówka z wiśniami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Karkówka - 80 dag wieprzowejSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMasło klarowane - 6 łyżekWódka - kieliszek czystej owocowejBulion wołowy - 1 szklankaWino czerwone - 1/2 szklankiCukier - 3 kostkiCynamon - szczyptaWiśnie - 25-30 dag wydrylowanychMąka pszenna - 1 łyżkaŚmietana 30 proc. - 1/2 szklanki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso natrzyj pieprzem, usmaż w brytfannie na sklarowanym maśle (z każdej strony na rumiano), posól. Skrop wódką, podpal, zalej bulionem i winem. Dodaj kostki cukru i cynamon, przykryj brytfannę i duś 1,5 godziny. Na koniec dodaj do brytfanny wiśnie, a mięso wyjmij i zabezpiecz przed wystygnięciem. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do sosu, zagotuj, mieszając. Karkówkę pokrój w plastry, podawaj w sosie.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory