Karkówka z wiśniami

Magazyn Kuchnia 05.06.2020 15:41
(brak ocen)
OCEŃ
Karkówka z wiśniami
Karkówka z wiśniami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso natrzyj pieprzem, usmaż w brytfannie na sklarowanym maśle (z każdej strony na rumiano), posól. Skrop wódką, podpal, zalej bulionem i winem. Dodaj kostki cukru i cynamon, przykryj brytfannę i duś 1,5 godziny. Na koniec dodaj do brytfanny wiśnie, a mięso wyjmij i zabezpiecz przed wystygnięciem. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do sosu, zagotuj, mieszając. Karkówkę pokrój w plastry, podawaj w sosie.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.