Składniki (2porcje)
-
Cebula - 1Czosnek - 2 ząbkiOliwa - do smażeniaPapryka czerwona - 1Kaszanka - 300 gJajka - 2Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuLubczyk - 1 pęczekBagietka - do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Posiekane cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę i smażymy 2-3 minuty, aż zmięknie.
2 / 2
Wrzucamy kawałki kaszanki i smażymy jeszcze 5 minut. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem oraz lubczykiem, przykrywamy i smażymy 3-4 minuty, aż jajka się zetną. Podajemy z tostami lub chrupiącą bagietką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory