Kaszanka z jajkami

Tomek Woźniak//Magazyn Kuchnia 21.03.2021 14:51
(brak ocen)
OCEŃ
Kaszanka z jajkami
Kaszanka z jajkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Posiekane cebulę i czosnek szklimy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę i smażymy 2-3 minuty, aż zmięknie. 

2 / 2

Wrzucamy kawałki kaszanki i smażymy jeszcze 5 minut. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem oraz lubczykiem, przykrywamy i smażymy 3-4 minuty, aż jajka się zetną. Podajemy z tostami lub chrupiącą bagietką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA