Kiopołu

Magazyn Kuchnia/Cveta Domitrova 02.10.2020 14:16
(brak ocen)
OCEŃ
Kiopołu
Kiopołu
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Bakłażany, paprykę i pomidory pieczemy w piekarniku, aż skórka się lekko zwęgli. Wkładamy do woreczka i zawiązujemy. Gdy przestygną, obieramy, z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy.

2 / 2

Miksujemy warzywa w malakserze albo ucieramy w misie, tak aby powstała gładka masa. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę i drobno posiekaną natkę. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy orzechy (nie należy przechowywać pasty z orzechami, ponieważ zmienia smak).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps