Kluski ndundari

Łukasz Żuchowski/Magazyn Kuchnia 29.01.2020 17:09
(brak ocen)
OCEŃ
Kluski ndundari
Ndundari
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W misce mieszamy ricottę, mąkę, żółtka, gałkę, sól i pieprz. Szybko zagniatamy wilgotne ciasto. Stolnicę posypujemy mąką, przekładamy ciasto, mocno oprószamy mąką. Ugniatamy ciasto dłonią na placek o grubości 2 cm. Ciasto kroimy w plastry o szerokości 2 cm, formujemy wałeczki. Wyciskamy w nich rowki, leciutko poklepując tłoczkiem. Kroimy na kluseczki długości 2 cm. Gotujemy w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia. Podajemy z sosem pomidorowym, świeżą bazylią i parmezanem. Pochodzą z południowych Włoch i obłędnie smakują w pikantnym sosie pomidorowym, z lekko palonym masłem z szałwią.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA