Składniki (4porcje)
-
Chleb tostowy - 50 dag czerstwegoMasło - 10 dagCukier - 5 dagJajka - 3Twaróg półtłusty - 50 dagSkórka z cytryny - 1Sól - do smakuŚliwki - 50 dagCukier - 1/2 szklankiMąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Chleb tostowy rozkruszamy i mielemy w maszynce. Masło i cukier ucieramy na pianę, dodając stopniowo jajka. Następnie dodajemy twaróg, zmielone pieczywo, skórkę z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
2 / 3
Z ciasta formujemy kulki, gotujemy je 15 minut we wrzącej, posolonej wodzie.
3 / 3
Śliwki dusimy z cukrem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Knedle polewamy sosem śliwkowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory