Knedle z sosem śliwkowym

Magazyn Kuchnia 25.02.2020 17:14
(brak ocen)
OCEŃ
Knedle z sosem śliwkowym
Knedle z sosem śliwkowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Chleb tostowy rozkruszamy i mielemy w maszynce. Masło i cukier ucieramy na pianę, dodając stopniowo jajka. Następnie dodajemy twaróg, zmielone pieczywo, skórkę z cytryny. Mieszamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. 

2 / 3

Z ciasta formujemy kulki, gotujemy je 15 minut we wrzącej, posolonej wodzie. 

3 / 3

Śliwki dusimy z cukrem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Knedle polewamy sosem śliwkowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.