Kokardki ze szpinakiem i oregano
Kokardki (farfalle) ze szpinakiem i oregano
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Orzechy włoskie - szklanka grubo posiekanychOliwa - 1/4 szklankiCzosnek - 2 rozgniecione ząbkiPieprz czerwony - 1/2 łyżeczki pokruszonegoSzpinak baby - 40 dagRukola - 20 dagMakaron farfalle (kokardki) - 50 dagRicotta - szklankaSkórka z cytryny - łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuParmezan - świeżo starty, ilość wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Podsmażamy orzechy na oliwie, wyjmujemy je łyżką cedzakową i odkładamy do miseczki. Na patelnię z oliwą wkładamy czosnek i pieprz, po 2 minutach dodajemy szpinak i rukolę, podgrzewamy krótko, aż zwiędną. Gotujemy makaron, odcedzamy, pozostawiając kilka łyżek wody z gotowania.
2 / 2
Przekładamy makaron do miski i mieszamy z ricottą. Następnie dodajemy orzechy, szpinak i rukolę, mieszamy bardzo delikatnie. Jeśli trzeba, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a przed podaniem posypujemy parmezanem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory