Koncentrat bulionowy warzywny

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 14:56
(brak ocen)
OCEŃ
Koncentrat bulionowy warzywny
Koncentrat bulionowy warzywny
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Posiekaną natkę, lubczyk, listek laurowy, suszone borowiki, rozmaryn, ziarna ziela i pieprzu ucieramy lub miksujemy. Dokładamy obrane, pokrojone cebule oraz czosnek i nadal miksujemy, dodając sól, kurkumę i oliwę - pasta powinna mieć gładką konsystencję. Wkładamy do garnka. Marchewki, łodygi selera, cukinię i por bardzo drobno kroimy (można je też zemleć) i łączymy z pastą. Wlewamy pomidory wraz z zalewą (świeże posiekane) i wino. Gotujemy 20-30 minut na małym ogniu, często mieszając. Masa powinna zgęstnieć. Dodajemy parmezan i gotujemy 20 minut, mieszając. Studzimy. Możemy zmiksować.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps