Kotleciki kurpiowskie

Kotleciki kurpiowskie
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cielęcina - 70-80 dag z udźcaJajka - 2Sól - do smakuPieprz biały mielony - do smakuMąka pszenna - do panierowaniaMasło - kawałek (10 dag)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cielęcinę oczyść, umyj i osusz, pokrój na plastry i cieniutko je rozbij, formując owalne kotleciki. Oprósz solą i pierzem. Jajka roztrzep na talerzu, wymieszaj z mąką na jednolite ciasto. Zanurzaj w nim kotleciki, wkładaj na rozgrzane masło i smaż na złoto. Na każdym kotleciku ułóż kawałeczek świeżego masła.
2 / 2
Podawaj od razu, najlepiej z zieloną sałatą i ziemniakami z wody.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory