Kotleciki kurpiowskie

Magazyn Kuchnia 19.05.2020 16:10
(brak ocen)
OCEŃ
Kotleciki kurpiowskie
Kotleciki kurpiowskie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cielęcinę oczyść, umyj i osusz, pokrój na plastry i cieniutko je rozbij, formując owalne kotleciki. Oprósz solą i pierzem. Jajka roztrzep na talerzu, wymieszaj z mąką na jednolite ciasto. Zanurzaj w nim kotleciki, wkładaj na rozgrzane masło i smaż na złoto. Na każdym kotleciku ułóż kawałeczek świeżego masła.

2 / 2

Podawaj od razu, najlepiej z zieloną sałatą i ziemniakami z wody.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.