Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze

Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kotlet wieprzowy - 4 wycięte z szynki wieprzowejOlej rzepakowy - do smarowania rusztu
-
Glazura:
Dżem - 3 łyżki morelowegoMusztarda dijon - 1 łyżkaSos worcestershire - 2 łyżeczkiPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Brzegi kotletów natnij co 2,5 cm.
2 / 3
Przygotuj glazurę: lekko podgrzany dżem morelowy dokładnie wymieszaj z musztardą i sosem Worcestershire, przypraw do smaku solą i pieprzem.
3 / 3
Kotlety posmaruj glazurą i piecz na naoliwionym ruszcie po 5-6 minut z każdej strony, kilka razy odwracając.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory