Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze

Anna Wrońska / Magazyn Kuchnia 29.01.2021 14:22
(brak ocen)
OCEŃ
Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze
Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Brzegi kotletów natnij co 2,5 cm.

2 / 3

Przygotuj glazurę: lekko podgrzany dżem morelowy dokładnie wymieszaj z musztardą i sosem Worcestershire, przypraw do smaku solą i pieprzem. 

3 / 3

Kotlety posmaruj glazurą i piecz na naoliwionym ruszcie po 5-6 minut z każdej strony, kilka razy odwracając.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA