Krem z awokado z wermutem

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 16.07.2020 12:52
(brak ocen)
OCEŃ
Krem z awokado z wermutem
Krem z awokado z wermutem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Koncentrat bulionowy rozpuszczamy w 800 ml wody. Awokado obieramy, wyjmujemy pestki, kroimy na kawałki. Szalotkę i czosnek obieramy, siekamy. Masło roztapiamy w garnku, wkładamy awokado, szalotkę i czosnek, podsmażamy. Wlewamy wywar i białe wino, gotujemy 5 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Wlewamy wermut, przyprawiamy miodem, solą i pieprzem. Miksujemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA