Składniki (4porcje)
-
Bulion warzywny - 2 płaskie łyżki koncentratuAwokado - 2 dojrzałeSzalotka - 1 małaCzosnek - 1 ząbekMasło - 1 łyżkaWino białe - 100 ml wytrawnegoŚmietana 22 proc. - 100 mlWermut - 50 ml białegoMiód pszczeli - do smakuSól - do smakuPieprz biały mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Koncentrat bulionowy rozpuszczamy w 800 ml wody. Awokado obieramy, wyjmujemy pestki, kroimy na kawałki. Szalotkę i czosnek obieramy, siekamy. Masło roztapiamy w garnku, wkładamy awokado, szalotkę i czosnek, podsmażamy. Wlewamy wywar i białe wino, gotujemy 5 minut. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Wlewamy wermut, przyprawiamy miodem, solą i pieprzem. Miksujemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory