Kurczak z mango i mlekiem kokosowym

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 17:04
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczak z mango i mlekiem kokosowym
Kurczak z mango i mlekiem kokosowym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Podsmażamy pokrojony na cienkie plasterki czosnek oraz zielone chilli na rozgrzanym oleju - w woku lub na patelni.

2 / 5

Dodajemy kurczaka pokrojonego na plasterki i podsmażamy przez 3 minuty.

3 / 5

Wlewamy sos śliwkowy i dalej smażymy, aż kurczak będzie złocisty, a sos się skarmelizuje.

4 / 5

Obrane mango oraz grzyby shiitake kroimy na cienkie paseczki i wrzucamy do woka. Smażymy przez 1-2 minuty, wlewamy mleko kokosowe i dusimy, aż część płynu wyparuje i powstanie gęsty, aromatyczny sos.

5 / 5

W tym czasie gotujemy makaron, odcedzamy go i dodajemy do woka. Mieszamy, posypujemy ziołami i podajemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.