Kurczak z pomidorami, morelami i imbirem

Magazyn Kuchnia/Dorota Próchniewicz 16.02.2021 16:16
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczak z pomidorami, morelami i imbirem
Kurczak z pomidorami, morelami i imbirem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Posolone i obtoczone w mące kawałki kurczaka podsmażamy na oleju. Przekładamy do dużego garnka, dodajemy pomidory, liście laurowe, ziele angielskie, obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku, cienkie plasterki imbiru i całą papryczkę. Dusimy. 

2 / 2

Po ok. 15 minutach dodajemy pokrojone w plasterki jabłka, pokrojone w paski morele i wlewamy trochę bulionu. Dusimy pod przykryciem, dolewając bulion, aż kurczak będzie miękki. Podajemy z ryżem lub pieczywem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps