Łazanki

Klara Molnar/ Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:48
(3 oceny)
OCEŃ
Łazanki
Łazanki
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie łazanków: 20 minut Odstawienie ciasta: 60 minut Przygotowanie kapusty: 15 minut

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wbij jajko do mąki, lekko posól i wyrabiaj, dodając tyle wody, aby powstało luźne ciasto. Przykryj i zostaw na godzinę, aby odpoczęło. Potem cienko rozwałkuj, posyp mąką, wytnij łazanki. Ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kapustę poszatkuj. Roztop tłuszcz, posyp odrobiną cukru, lekko skarmelizuj. Wrzuć kapustę, smaż, mieszając, aż się przyrumieni. Posól i popieprz, dodaj łazanki. Możesz przyprawić cukrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps