Leszcz w cebuli

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 27.04.2021 18:41
(brak ocen)
OCEŃ
Leszcz w cebuli
Leszcz w cebuli
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Usuń ości z ryby, umyj ją i osusz. Pokrój na porcje, posyp przyprawą warzywną i pieprzem, a potem obtocz w mące. 

2 / 3

Ugotuj (20 minut na małym ogniu) wywar rybny z półtora litra wody, włoszczyzny, jednej cebuli oraz odpadków (głowa, ogon ryby) i przypraw. Gotowy wywar przecedź przez gęste sitko. 

3 / 3

Porcje leszcza obsmaż na rumiano na łyżce masła, zdejmij z patelni. Obierz drugą cebulę, pokrój ją w krążki, usmaż na tym samym tłuszczu. Wlej wywar rybny, duś, aż cebula zmięknie. Potem włóż porcje ryby i przypraw do smaku pieprzem, cukrem, przyprawą warzywną i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Pozostaw jeszcze 10 minut na małym ogniu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.