Łosoś curry z salsą owocową

Magazyn Kuchnia 22.04.2021 16:35
(brak ocen)
OCEŃ
Łosoś curry z salsą owocową
Łosoś curry z salsą owocową
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Pokrój łososia na 4 mniejsze filety. Każdy oprósz curry i pieprzem, skrop oliwą i lekko ją wetrzyj w filety. Odstaw. 

2 / 4

Pozostałe składniki włóż do miski i połącz, lekko wstrząsając naczyniem. Odstaw na 10 minut, aby smaki i aromaty się połączyły. 

3 / 4

Rozgrzej patelnię beztłuszczową (najlepiej grillową z rowkowanym dnem), włóż filety z łososia. Smaż 3 minuty, a gdy ryba ładnie się przyrumieni, odwróć ją na drugą stronę. Smaż 1-2 minuty, zdejmij z ognia. Odstaw na 3-5 minut. 

4 / 4

Podawaj na ogrzanym talerzu z porcją owocowej salsy. Dobrym dodatkiem jest ugotowany na sypko ryż.

Uwaga: mango można zastąpić ananasem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps