Łosoś po szwedzku
Łosoś po szwedzku
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Łosoś surowy (filet) - dwa płaty (40 dag)Jogurt naturalny - jeden (40 dag)Koperek - pęczekSól - do smakuPieprz cytrynowy - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z łososia zdejmij skórę i usuń duże ości. Opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem cytrynowym i zawiń w folię. Folię nakłuj od góry w kilku miejscach widelcem. Rybę piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Koperek drobno posiekaj, dokładnie wymieszaj z jogurtem, solą oraz kolorowym pieprzem i podaj osobno w sosjerce. Pieczoną rybę rozwiń z folii, podawaj z odrobiną masła i świeżą bagietką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory