Łosoś ziołowy

Łosoś ziołowy
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Natka pietruszki - garśćKolendra (natka) - garśćChili - łyżeczkaSól - pół łyżeczkiCzosnek w proszku - 1/4 łyżeczkiCebula biała - 1/4 łyżeczki granulowanejOregano suszone - 1/4 łyżeczkiPieprz czarny mielony - 1/8 łyżeczkiOliwa - trzy łyżkiŁosoś surowy (filet) - cztery (po 12-15 dag)Sól morska - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki pasty ziołowej. Filety posól, posmaruj pastą od strony mięsa. Przykryj i włóż na co najmniej godzinę (najlepiej na 12 godzin) do lodówki. Ryby wyjmij z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie (albo na patelni grillowej) i grilluj 6-10 minut, aż mięso zrobi się białoróżowe.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory