Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 16.04.2021 16:17
(brak ocen)
OCEŃ
Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym
Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Zmiksuj na gładką pastę natkę, tymianek, parmezan, orzechy i czosnek. Nie przerywając miksowania, powoli wlewaj oliwę. Gdy sos będzie gładki, przypraw go do smaku solą i pieprzem. Możesz przełożyć do szczelnie zamykanego słoika i przechowywać około tygodnia w lodówce. 

2 / 2

Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź, podawaj z zielonym sosem. Możesz posypać startym na grube wióry oscypkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps