Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym
Makaron z sosem tymiankowo-pietruszkowym
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Natka pietruszki - 1.5 szklanki liściTymianek świeży - 1/2 szklankiParmezan - 1/2 szklankiOrzeszki pinii - 1/2 szklanki posiekanych i uprażonych (moga być włoskie)Czosnek - 2 ząbkiOliwa - 1/2 szklankiSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznania
-
Oraz
Makaron tagliatelle - 30 dagSól - wedle uznaniaOliwa - niecoOscypek - 1 nieduży
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Zmiksuj na gładką pastę natkę, tymianek, parmezan, orzechy i czosnek. Nie przerywając miksowania, powoli wlewaj oliwę. Gdy sos będzie gładki, przypraw go do smaku solą i pieprzem. Możesz przełożyć do szczelnie zamykanego słoika i przechowywać około tygodnia w lodówce.
2 / 2
Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź, podawaj z zielonym sosem. Możesz posypać startym na grube wióry oscypkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory