Makaron ze szparagami, groszkiem cukrowym i bobem

Zagadka. Co to jest? Zawiera makaron, świeże warzywa, pięknie pachnie i wszyscy chcą spróbować? Tak, odpowiedź to: twój obiad. Bardzo dobrze, zrób więcej, by nakarmić rodzinę i znajomych. A teraz druga zagadka. Co to jest? Też zawiera makaron, kilka tajnych składników i może ci sprawić wycieczkę do Włoch? Uwaga, podpowiadamy: twoje danie na konkurs Barilla Cup! !
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makaron penne - 1 opakowanie (penne rigate BARILLA)Oliwa - do smażeniaChili - 1/2 sztukiSzparagi zielone - 1/2 pęczkaCukinia - 1/2 sztuki (żółta)Groszek cukrowy - garśćBób - 1 szklankaCzosnek - 2 ząbkiNatka pietruszki - wedle uznaniaSok cytrynowy - 1/2 cytrynySkórka z cytryny - 1/2 cytrynySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź. Papryczkę chili pokrój w plasterki, wrzuć na rozgrzaną oliwę.
2 / 3
Dodaj pokrojone szparagi i cukinię, młody groszek, bób i posiekany czosnek. Zamieszaj i duś przez chwilę na patelni.
3 / 3
Do podduszonych warzyw wsyp ugotowany makaron, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, całość dokładnie wymieszaj. Podawaj ze stratą skórką z cytryny."
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory