Makaroniki cytrusowo-kokosowe

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 02.10.2020 12:44
(brak ocen)
OCEŃ
Makaroniki cytrusowo-kokosowe
Makaroniki cytrusowo-kokosowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Rozgrzewamy piekarnik do 160-165°C. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, natłuszczamy go i oprószamy mąką.

2 / 4

Miksujemy białka, cukier, skórkę, wanilię i szczyptę soli. Następnie dodajemy wiórki kokosowe.

3 / 4

Za pomocą łyżeczki nakładamy masę i układamy na blasze w sporych odstępach.

4 / 4

Pieczemy na środkowej półce na złoty kolor przez 15-20 minut. Zdejmujemy z blachy i studzimy na kratce 10 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps