Makaroniki cytrusowo-kokosowe
Makaroniki cytrusowo-kokosowe
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Białka - 4Cukier - 2 lyżkiSkórka z cytryny - 1 łyżeczkaEkstrakt waniliowy - 1/4 łyżeczkiWiórki kokosowe - 1,5 szklankiSól - Szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Rozgrzewamy piekarnik do 160-165°C. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem, natłuszczamy go i oprószamy mąką.
2 / 4
Miksujemy białka, cukier, skórkę, wanilię i szczyptę soli. Następnie dodajemy wiórki kokosowe.
3 / 4
Za pomocą łyżeczki nakładamy masę i układamy na blasze w sporych odstępach.
4 / 4
Pieczemy na środkowej półce na złoty kolor przez 15-20 minut. Zdejmujemy z blachy i studzimy na kratce 10 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory