Masło tymiankowo-czosnkowe
Masło tymiankowo-czosnkowe
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Czosnek - ząbekSól - 1/2 łyżeczkiMasło - 10 dagNatka pietruszki - 3 łyżki posiekanejTymianek świeży - 2 łyżeczki posiekanegoPieprz czarny mielony - 1/4 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z solą. Przełóż do blendera, dodaj pozostałe składniki, zmiksuj. Z masy uformuj wałeczek i zawiń go w pergamin. Włóż do lodówki na 2 godziny.
2 / 2
Podawaj jako dodatek do befsztyków oraz jako ziołowe masełko do pieczywa. Stopionym masłem możesz także polewać gotowane warzywa.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory