Mazurek figowy

Magazyn Kuchnia 21.01.2021 18:29
(brak ocen)
OCEŃ
Mazurek figowy
Mazurek figowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Mąkę siekamy z masłem i cukrem, dodajemy żółtka. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy w folię do żywności, wkładamy na godzinę do lodówki. Rozwałkowujemy, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15minut w 180 st. C.

2 / 2

Mleko gotujemy z cukrem. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy drobno posiekane figi i masło. Całość zagotowujemy, a po przestudzeniu rozsmarowujemy na upieczonym spodzie. Dekorujemy bakaliami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps