Mazurek żurawinowy

Magazyn Kuchnia 27.01.2021 12:17
(brak ocen)
OCEŃ
Mazurek żurawinowy
Mazurek żurawinowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy na godzinę do lodówki. Wylepiamy nim posmarowaną tłuszczem formę, nakłuwamy ciasto widelcem, pieczemy 15 minut w 180 st. C.

2 / 3

 Z białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy sztywną pianę. Delikatnie mieszamy ją z dodawanymi po jednym żółtkami utartymi z cukrem i mąką.

3 / 3

Na końcu dodajemy żurawinę i przekładamy masę na upieczony kruchy spód. Pieczemy 40 minut w 160 st. C. Dekorujemy żurawinami, polewą czekoladową i cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps