Mięsa pod beszamelem
Mięsa pod beszamelem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Mięso - 1 kg różnych pieczonych (np. cielęciny, schabu, boczku, szynki)
-
Sos beszamelowy:
Mleko 3.2 proc. - 1 lMąka pszenna - 80 gMasło - 80 gPapryka mielona ostra - 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Przygotowujemy sos beszamelowy jak w przepisie podstawowym i dodajemy do niego paprykę. Sos powinien być gęsty.
2 / 2
Każdy plaster mięsa smarujemy sosem beszamelowym i układamy ściśle w żaroodpornym naczyniu. Polewamy resztą sosu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 20 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory