Miłosne guacamole

Marta Dzikowska-Łuczywo, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 20:13
(brak ocen)
OCEŃ
Miłosne guacamole
Miłosne guacamole
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, wybieramy miąższ. Łupin nie wyrzucamy. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, pestkujemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę, chilli i kolendrę drobno siekamy. 

2 / 3

Awokado ucieramy na gładką masę, dodajemy pomidora, cebulę, chilli, kolendrę i sok z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, mieszamy.

3 / 3

 Napełniamy farszem łupiny awokado. Przykrywamy je folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps