Mimos de banana

Magazyn Kuchnia/Anna Pamuła 26.11.2020 16:35
(brak ocen)
OCEŃ
Mimos de banana
Mimos de banana
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Do zimnego mleka dodajemy mąkę i mieszamy. Żółtka ucieramy z cukrem i skórką otartą z cytryny. Miksujemy z mieszaniną mleka i mąki. Gotujemy na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, dodając ziarenka wydrążone z laski wanilii. Odstawiamy do ostygnięcia.

2 / 2

Banany rozgniatamy na miazgę. Z ciasta faworkowego wycinamy kwadraty o boku 10 cm i smażymy w głębokim oleju. Gdy ostygną, na każdy z kwadratów nakładamy po łyżce kremu i bananów. Dekorujemy cukrem pudrem oraz listkami świeżej mięty.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.