Młoda kapusta z koperkiem

Magazyn Kuchnia 04.02.2021 14:55
(brak ocen)
OCEŃ
Młoda kapusta z koperkiem
Młoda kapusta z koperkiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Młoda kapusta z koperkiem - sposób przygotowania: Kapustę czyścimy z uszkodzonych wierzchnich liści, kroimy na ćwiartki, starannie płuczemy i osuszamy. Następnie usuwamy głąb, a liście kroimy na cieniutkie paski.

2 / 4

W rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną kapustę i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Od czasu do czasu mieszamy. 

3 / 4

Gdy kapusta zmięknie, doprawiamy ją do smaku sokiem z cytryny, pieprzem oraz solą. Zagęszczamy mąką wymieszaną w odrobinę wody, zagotowujemy, a następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. 

4 / 4

Na koniec dorzucamy do kapusty koperek, mieszamy i jeśli trzeba, doprawiamy solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.