Ogórki z chrzanem

Magazyn Kuchnia 03.09.2020 09:44
(brak ocen)
OCEŃ
Ogórki z chrzanem
Ogórki z chrzanem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Połowę liści chrzanu, wiśni, dębu i kopru ułóż na dnie kamiennego garnka. Czosnek obierz z łupinek. Ogórki umyj i razem z czosnkiem włóż do garnka. Chrzan oczyść, pokrój na kawałki i dołóż do ogórków. Resztę kopru i liści ułóż na ogórkach. Wrzuć do garnka kolendrę, pieprz i ziele angielskie.

2 / 2

Zagotuj wodę z solą. Lekko przestudzoną, ale wciąż gorącą zalewę wlej do garnka. Przykryj czystym talerzykiem i przyciśnij czymś ciężkim (np. kamieniem). Po 5-7 dniach ogórki są gotowe.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps