Okoń z marchewką

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 11.05.2021 20:22
(brak ocen)
OCEŃ
Okoń z marchewką
Okoń z marchewką
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Namocz suszone grzyby, ugotuj je w tej samej wodzie. Filety usmaż z obu stron na połowie masła, przełóż do żaroodpornego naczynia. 

2 / 2

W rondlu rozgrzej resztę masła, wrzuć pokrojone w plasterki marchewki oraz cebulę, zeszklij (nie przysmażaj!). Oprósz solą i pieprzem, wlej śmietanę, duś, aż marchewka zrobi się miękka. Dodaj odcedzone i pokrojone w paski grzyby oraz posiekaną zieleniną. Jeśli lubisz gęsty sos, wrzuć kawałek topionego sera lub zagęść łyżką mąki rozprowadzonej w wodzie. Sosem zalej ryby, zapiekaj 5-10 minut w temp. 180 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.