Omlet z dynią i ricottą

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 26.01.2020 10:55
(brak ocen)
OCEŃ
Omlet z dynią i ricottą
Omlet z dynią i ricottą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek. Jajka lekko roztrzepujemy, solimy, pieprzymy. Wlewamy je na patelnię i delikatnie mieszamy, aby szybciej zaczęły się smażyć. Gdy omlet jest już częściowo ścięty, układamy kawałki upieczonej dyni oraz ricottę. Posypujemy listkami mięty, ścieramy odrobinę gałki muszkatołowej, przykrywamy patelnię pokrywką i podgrzewamy jeszcze 1-2 minuty. Omlet dzielimy na dwie porcje i od razu podajemy. Uwaga: do omletu możemy też dodać kawałki szynki dojrzewającej - będzie miał bardziej intensywny smak.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps