Orientalna zupa z grzybów leśnych

Orientalna zupa z grzybów leśnych
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Oliwa - 2 łyżkiGrzyby - 100 g pokrojonych w plasterkiDymka - 1 pokrojona w plasterkiCzosnek - 1 rozgnieciony ząbekMarchewka - 1 drobno pokrojonaImbir - 1 łyżka drobno pokrojonegoRoszponka - 1 posiekany pęczekSos sojowy - 1 łyżkaSyrop klonowy - 1 łyżeczkaBulion warzywny - 1 lSól morska - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKolendra (natka) - 1 garść posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
W rondlu, na lekko rozgrzanej oliwie, podsmażamy przez 3 min, mieszając, grzyby z cebulą, czosnkiem i marchewką. Dodajemy imbir, roszponkę, sos sojowy, syrop klonowy i bulion lub wodę z dodatkiem miso.
2 / 2
Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawiamy solą oraz pieprzem, posypujemy świeżą kolendrą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory