Pączki jogurtowe

Magazyn Kuchnia 24.12.2019 13:35
(brak ocen)
OCEŃ
Pączki jogurtowe
Pączki jogurtowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Robimy syrop: do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy pozostałe składniki, gotujemy 50 minut, często mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i jogurtem, wyrabiamy gęste ciasto. Formujemy z niego niewielkie kulki, smażymy na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku, zanurzamy w syropie i odkładamy do zastygnięcia syropu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA