Pączki z wiśniami

Magazyn Kuchnia 24.12.2019 13:32
(brak ocen)
OCEŃ
Pączki z wiśniami
Pączki z wiśniami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (30porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Drożdże rozprowadzamy letnim mlekiem. Dodajemy łyżkę cukru i łyżkę mąki. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Roztapiamy masło. Żółtka i jajko ubijamy z resztą cukru. Do mąki wlewamy wyrośnięte drożdże i masę jajeczną. Zagniatamy ciasto, dodając stopniowo letnie masło, skórkę cytrynową i wódkę. Na koniec dodajemy olej i wyrabiamy, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Odstawiamy do wyrośnięcia. Formujemy pączki, wkładając do środka wyjęte z alkoholu wiśnie. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps